Novinky

17.07.2024

Proběhla aktualizace obou webových stránek

Zaktualizovány oboje webové stránky. Jak stránky zde, tak stránky na FB.

Celá zpráva
Štúrovo 2024

Štúrovo 2024

V termínu od 15.6.-22.6.2024 se uskutečnil už 12. ročník rekondičního pobytu v termálních lázních ve Štúrovu na Slovensku.

Celý článek

DAVID a GOLIÁŠ

1.ročník odlehčovacího pobytu pro děti v mládež - Exodus Třemošná

1.ročník odlehčovacího pobytu pro děti v mládež – Exodus Třemošná

Od 21. do 27.8.2023 se uskutečnil dlouho plánovaný a očekávaný 1.ročník odlehčovacího pobytu pro děti a mládež v zařízení Exodusu Třemošná. Pro náš spolek to byl trošku krok do neznáma. Netušili jsme jak budou děti odloučení od maminek zvládat, vždyť jeden z účastníků byl poprvé přes noc od maminky po 28 letech…

V termínu od 21.do 27.8.2023 se uskutečnil dlouho plánovaný a očekávaný 1. ročník odlehčovacího pobytu pro děti a mládež v zařízení Exodusu Třemošná.

Pro náš spolek to byl trošku krok do neznáma. Netušili jsme jak budou děti odloučení od maminek zvládat, vždyť jeden z účastníků byl poprvé přes noc od maminky po 28 letech…

První den byl velmi hektický, v duchu vzájemného seznamování a poznávání cizího prostředí. Ale velmi rychle se vše zaběhlo a všichni si mohli užívat bohatý program, který pro nás připravilo zařízení Exodus Třemošná.

Celý týden nás provázelo slunečné a horké počasí, které nepřálo příliš dlouhým procházkám venku. Program zahrnoval návštěvu nedalekého Farmaparku u Toma v Ledcích, solnou jeskyni v Horní Bříze a spoustu aktivit v tomto zařízení – malování na textil, batikování, keramiku atd. Děti se moc užily canisterapii s chodským psem Artíkem a muzikoterapii. Zajištěna byla i nezbytná rehabilitace.

Pro všechny to byl velmi přínosný pobyt plný zážitků a nových zkušeností. Asistenti si uvědomili, jak náročná je to péče, kterou musí vykonávat maminky samy v domácím prostředí. A maminky? Ty si konečně mohly užít volný týden bez starostí, věnovat čas sobě a dalším členům rodiny, na které jim nezbývá tolik času. Mohly prožít to co prožívají ostatní – tedy zcela „obyčejný“ týden – zajít si s manželem či partnerem do kina, společně na nákup, na výlet atd. Jsme rádi, že náš spolek mohl dopřát alespoň několika maminkám tento „obyčejný“ týden.

Na závěr patří poděkování a to všem asistentům a dobrovolníkům , kteří se tohoto pobytu zúčastnili a obětavě o naše děti pečovali a také našim finančním podporovatelům, konkrétně firmě Plzeňská teplárenská, která poskytla finanční dar a desítkám dárců, kteří nám přispěli na veřejnou sbírku (viz předcházející články) na webovém portále Znesnáze 21.

Zpět