Novinky

17.07.2024

Proběhla aktualizace obou webových stránek

Zaktualizovány oboje webové stránky. Jak stránky zde, tak stránky na FB.

Celá zpráva
Štúrovo 2024

Štúrovo 2024

V termínu od 15.6.-22.6.2024 se uskutečnil už 12. ročník rekondičního pobytu v termálních lázních ve Štúrovu na Slovensku.

Celý článek

DAVID a GOLIÁŠ

Oslava 20. výročí založení stacionáře Človíček

Od založení stacionáře Človíček uplynulo již 20 let…

Oslava 20. výročí založení stacionáře Človíček

Čas rychle plyne a je až neuvěřitelné, že před 20ti lety z iniciativy našeho tehdy občanského sdružení byl založen denní stacionář pro děti s těžkým kombinovaným postižením pod názvem Denní centrum Človíček.

V úterý 5.9.2023 pořádala Diakonie ČCE.která je provozovatelem stacionáře , oslavu, která se konala na zahradě stacionáře v Kralovické ul. 35 v Plzni . Zúčastnili se jí z našeho spolku nejen děti, které do stacionáře docházejí dodnes, ale i ty, které ze stacionáře přešly do státní školy. Při zahájení oslavy měl možnost promluvit i pan Roman Hajšman, bývalý předseda našeho spolku, jeho zakladatel a nejdůležitější člověk, který se zasadil o zřízení stacionáře.

Pro všechny to bylo velmi milé setkání, neboť jsme měli možnost se opět vidět s bývalými zaměstnanci, kteří byli u zrodu Človíčka a mohli jsme si tak společně zavzpomínat a popovídat si po dlouhých letech. Prožili jsme hezké slunečné odpoledne a rozcházeli se s pocitem, že založení tohoto zařízení bylo velmi důležitým krokem v péči o těžce hendikepované děti a dodnes je jedním z mála poskytovatelů těchto služeb v Plzni a jejím okolí.

Zpět