Novinky

17.07.2024

Proběhla aktualizace obou webových stránek

Zaktualizovány oboje webové stránky. Jak stránky zde, tak stránky na FB.

Celá zpráva
Štúrovo 2024

Štúrovo 2024

V termínu od 15.6.-22.6.2024 se uskutečnil už 12. ročník rekondičního pobytu v termálních lázních ve Štúrovu na Slovensku.

Celý článek

DAVID a GOLIÁŠ

MISSE 003

MISSE 003 v Plzni

MISSE 003 v PLZNI

O vzniku,smyslu a poselství MISSE

Zakladatelem MISSE a otcem myšlenky je Petr Forman(český herec,divadelník a loutkář), společně se svým kamarádem,spo­luzakladatelem kurýrní služby Messenger, Davidem Voverkou.

Projekt" MISSE":http://www.misse.cz/misse/misse-03/ je charitativní akce na pomoc osobám,které jsou odkázány na sounáležitost druhých.

MISSE je ale malinko jiná. Hlavním bodem projektu je „poslání rychlého kurýra“. Tedy kurýrů. Jde o akčnost skupiny osob,které mají jasně daný úkol i čas,za který ho musí splnit. MISSE má přinést konkrétní pomoc či věc konkrétní osobě,které bude vždy věnována. To znamená,že osobnosti,které se akce zúčastní, budou znát konkrétní příběh, smysl a cíl akce. Budou vědět,k čemu je v dobrém slova smyslu využito jejich energie a popularity. Výsledek jejich snažení má být viditelný, hmatatelný a okamžitý.

Na konci dne jezdci osobně předají výtěžek sbírky přímo obdarovanému nebo jeho zástupci. MISSE,to není jen o materiální pomoci konkrétním postiženým,han­dicapovaným nebo jinak potřebným lidem. MISSE je o snu, že pro ně, kvůli nim a pro jejich potřebu jede 50 „hrdinů“ a „bojují“ jeden den pro jejich věc.

*(text čerpán z oficiálních stránek MISSE, zde se můžete dozvědět o projektu ještě mnohem více).

Denní stacionář Človíček, přihlásil Patrika,Marušku a Klárku, tři z dětí,kterým naše sdružení pomáhá do tohoto projektu,do projektu Misse. Patrik,Maruška a Klárka jsou uživateli denního stacionáře Človíček a žáky speciální školy, která má ve stacionáři odloučené pracoviště.

Mařenka s Patričkem díky tomu získají do stacionáře nové kočárky a Klárka rehabilitační vertikalizační síť na nácvik stoje a rovnováhy.

Děkujeme.

Zpět