Novinky

13.01.2024

Valná Hromada 2024, Novoroční pochod

Valná Hromada 2024, Novoroční pochod

Celá zpráva
2.ročník novoročního pochodu

2.ročník novoročního pochodu

2.ročník novoročního pochodu aneb ze Šťáhlav na zámek Kozel

Celý článek

DAVID a GOLIÁŠ

Ohlédnutí za rokem 2022

Aneb konečně se zase můžeme věnovat naší činnosti…

Byly různé akce: Návštěva Farmaparku u Toma (Ledce) Termální lázně Štúrovo (jubilejní desátý pobyt) Procházka s kolečky kolem Radbúzy Techmnie Vánoční trhy

Rok 2022 jsme zahájili setkáváním (konečně můžeme) a vyrazili jsme

do Ledec, konkrétně do Farmaparku u Toma Setkání proběhlo 13.4. 2022 za hojné účastni rodin z našeho spolku. Akce se vydařila, bylo nejen krásné počasí, ale i spoustu zážitků se zvířaty, která ve Farmaparku mají.

pak na nás čekál týdenní pobyt

v Termálních lázních Štúrovo

18.-25.6.2022 se konečně po dvou letech uskutečnil týdenní relaxačně rehabilitační pobyt v termálních lázních ve Štúrovu na Slovensku. Počasí nám přálo a koupání v teplé vodě prospělo nejen dětem, ale i nám rodičům. Tento týden nám dal zapomenout na každodenní starosti a byl čas si vyměnit zkušenosti a postřehy s péčí o naše děti.

A letos jsme jeli už podesáté.

Na začátek září byla naplánována každoroční návštěva u bývalé pracovnice stacionáře Človíček v Mladoticích. Bohužel pro nemoc se neuskutečnila.

S posledními podzimními slunečnými dny, jsme se domluvili na Tour de Radbuza

a tak se uskutečnilo 12.11. 2022 Putování s „kolečky“ podél řeky Radbuzy.

Vyrazili jsme na společnou procházku městem po cyklostezce podél řeky Radbuzy, kde jsme poznávali nová zákoutí našeho města. Bylo krásné slunečné počasí, a tak jsme došli až ke Škoda parku, kde jsme se občerstvili kávičkou a hranolkami. Tam a zpět jsme ušli víc než šest kilometrů (konkrétně 6,4:-)).

A před závěrem roku jsme vyrazili do Techmánie (2.12.2022)

Tentokrát kdo mohl, tak vyrazil bez dětí, aby si užil interaktivní zábavu v Techmanii. Shlédli jsme ukázku ohnivého tornáda a přednášku s pokusy s dusíkem, což bylo velmi zajímavé.

K vidění a zkoušení toho bylo určitě na celý den. Po obědě jsme ještě navštívili 3D planetárium a pak rychle zase pro děti do školy a stacionáře. Určitě si to ještě zopakujeme, neboť jsme nestihli všechno vyzkoušet.

7.12. Vánoční trhy

Tak nám to konečně letos vyšlo. Loňský rok nám trhy zrušili, a tak jsme si místo nich udělali procházku kolem Boleveckého rybníka, a protože všude bylo zavřeno, nechyběly sebou termosky s něčím horkým na zahřátí, které jsme si přinesli z domova.

Konečně jsme si mohli užít tu pravou předvánoční atmosféru, osvětlené stánky, rozsvícený vánoční stromek, kolotoč pro děti i velké vyhlídkové kolo. Ke svařáčku a příjemnému povídání nám hrál z podia na kytaru Martin Maxa- ale jen tak komorně, bylo to zkrátka všechno „akorát vyladěné“.

Někteří ovšem dostali chuť na kávu, tu jsme na trzích nenašli, a tak jsme se přesunuli na roh náměstí do Cross Cafe. I s našimi dětmi, které zabírali dost místa, jsme se vešli a ještě jsme si 2 hodinky užili s kávičkou a dortíkem . Sešlo se nás hodně a moc se povedla tato závěrečná akce roku.

Zpět