Novinky

13.01.2024

Valná Hromada 2024, Novoroční pochod

Valná Hromada 2024, Novoroční pochod

Celá zpráva
2.ročník novoročního pochodu

2.ročník novoročního pochodu

2.ročník novoročního pochodu aneb ze Šťáhlav na zámek Kozel

Celý článek

DAVID a GOLIÁŠ

S kolečky až na kraj světa..aneb jak jsme šli do Prčic

Tak jsme šli do Prčic.....

V sobotu 20. 5. 2023 se uskutečnil 56. ročník legendárního pochodu Praha – Prčice, který letos přilákal (na 21 tras) 21760 pochodníků.

A tak jsme šli do Prčic…

V sobotu 20. 5. 2023 se uskutečnil 56. ročník legendárního pochodu Praha – Prčice, který letos přilákal (na 21 tras) 21760 pochodníků. Nejkratší trasa byla 13 km dlouhá, určená pro vozíčkáře a jejich doprovod. Tuto trasu absolvovalo 150 účastníků a mezi nimi bylo i 11 členů našeho spolku – 4 vozíčkáři + doprovod. Vzhledem k tomu, že start byl pro nás poměrně „brzy“ ráno, přijeli jsme už o den dříve a ubytovali se v krásném penzionu v Sezimovo Ústí. Večer před startem jsme domlouvali strategii na příští den a byli trošku nedočkaví z toho, co nás vlastně čeká.

Pochod začínal v nedaleké obci Miličín a ač trasa byla určená pro vozíčkáře, byla docela kopcovitá a pro všechny poměrně náročná. Po cestě jsme potkávali další pochodníky a cyklisty z ostatních tras. Po cca 4 hodinách pochodu jsme dorazili do cíle na náměstí v obci Sedlec-Prčice. Počasí nám přálo a ač jsme byli unaveni, odměnou nám byla radost z pohybu, společně stráveného času, sounáležitosti s ostatními pochodníky a v neposlední řadě i krásná vzpomínka v podobě tradiční botičky – letos v barvě oranžové.Všem se společná akce velice líbila a věříme, že jsme tím dali základ nové tradici v účasti na dalších ročnících.

V neděli jsme ještě společně navštívili ZOO Tábor,ale vzhledem k velmi slunečnému počasí jsme se zanedlouho rozloučili a každý odjel individuálně domů.

Takže …zdrávi došli… a už teď se těšíme na 57. ročník slavného pochodu!!!!

Zpět